Служба безпеки викрила полковника ЗСУ з російським громадянством, що шпигував на користь ворога

Контррозвідка Служби безпеки України викрила полковника Збройних сил України – командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство Російської Федерації та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.

Про це в п’ятницю, 5 листопада, інформує пресцентр СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання військовослужбовця виявлені та вилучені жорсткі диски, флеш носії, мобільні термінали, ноутбук, на яких зберігається інформація військового характеру, зокрема з обмеженим доступом, а також документи та блокноти із записами таємних відомостей.

Розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 422 Кримінального кодексу України “Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості”, у рамках якого встановлено наявність у вказаного військовослужбовця ЗСУ контактів з чинними військовослужбовцями ЗС Російської Федерації та мешканцями ТОТ АР Крим.

Тривають подальші слідчі дії, в рамках яких перевіряється версія про збір ним вищезазначених відомостей за завданням спецслужб РФ.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
На Херсонщині СБУ викрила агента російської воєнної розвідки, що шпигував для РФ із ідеологічних міркувань. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна