У Львові після важкої пневмонії помер ветеран АТО Юрко Досяк, який був у полоні після Іловайська

Від наслідків важкої хвороби помер львівський громадський активіст, ветеран АТО Юрій Досяк.

Як передає “Новинарня“, про смерть друга вранці в п’ятницю, 5 листопада, повідомив військовий Нацгвардії Андрій Куліш (Харитін Старський).

“Сьогодні зранку нас покинув друг “Добрий”, Юрко Досяк… Раптова зупинка серця“, – написав він у фейсбуці.

“Ми були друзями з глибоких 2000-х. Творчі портали “Сумно.ком”, “Виделка”, потім Майдан, потім війна… Юрко був одним із перших добровольців батальйону НГУ “Донбас”, потрапив у полон під час виходу з Іловайська, [провів] 119 днів за ґратами, під допитами бойовиків. Стійко пройшов це випробування і повернувся додому. Допомагав побратимам реабілітуватися після війни… Справжній воїн, люблячий батько і чоловік, надійний друг і побратим. Вічний позитив, світла і творча людина з величезним серцем…” – ідеться в дописі Куліша.

Розповідь ветерана батальйону “Донбас” Юрка Досяка про полон після Іловайська можна прочитати на сайті “Радіо Свобода”: “Ми могли б втримати Іловайськ, якби була підмога”.

Юрко Досяк у батальйоні “Донбас”, 2014 рік

Юрій Досяк – 1984 року народження, юрист за освітою. Працював адвокатом, останнім часом займався також аграрним бізнесом, вирощував спаржу на продаж.

Як писав днями сайт “Твоє місто“, Досяк захворів на важку двобічну пневмонію, через що тиждень пролежав у медичній комі. Станом на 3 листопада він перебував у лікарні та потребував значних коштів на тривалу реабілітацію. На підтримку його та родини ініціював збір коштів Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

“Чоловік наразі виліковується від хвороби та виходить з медичного сну. Також він перебував під апаратом ШВЛ. У військового спостерігається хороша динаміка, однак на реабілітацію його сім’я витрачає щодня по 5-6 тис грн”, – ішлося в повідомленні.

Картка Приватбанку дружини Наталії – 5363 5423 0801 2773

Новинарня” висловлює щирі співчуття рідним та близьким Юрка Досяка. Вічна пам’ять.

Читайте також:
Як виглядало пекло. “Іловайський котел” у спогадах бійців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна