Прикордонники виявили чоловіка, який їхав у Росію з приклеєною на спині іконою

На Чернігівщині прикордонники з митниками запобігли спробі незаконного вивезення валюти та предметів, які, ймовірно, мають культурно-історичну цінність.

Приховані від контролю предмети та кошти виявили під час перевірки автомобіля “Мерседес”, який прибув у пункт пропуску “Сеньківка” вночі у вівторок, 2 листопада.

“Маючи інформацію від оперативних співробітників Чернігівського прикордонного загону про можливе переміщення товарів, що становлять культурну цінність, прикордонники ініціювали поглиблений огляд. Оглядова група виявила ікону Андрія Первозванного в срібний ризі, яку водій закріпив клейкою стрічкою на спині під одягом”, – йдеться в повідомленні пресслужби ДПСУ.

Крім того, в автомобілі прикордонники з митниками знайшли незадекларовані 1 670 000 російських рублів та 10 665 доларів США, а також елемент старовинного посуду з тавром “Карл Фаберже” та автограф Сальвадора Далі з сертифікатом.

Наразі обставини порушення з’ясовуються.

“Автомобіль, валюту та предмети, які, найімовірніше, мають культурно-історичну цінність, тимчасово вилучені митницею. Подальші рішення щодо них прийматимуть після відповідних експертиз”, – додали в пресслужбі прикордонників.

Читайте також:
З України в ОРЛО хотіли вивезти ікони початку ХІХ століття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна