Литва безплатно передасть Україні легкий штурмовик L-39ZA

Міноборони Литви планує передати Україні легкий навчальний літак L-39ZA.

Про це з посиланням на литовські ЗМІ інформує у середу, 3 листопада, Мілітарний.

Згідно з проєктом, підготовленим Міністерством оборони Литви, літак має бути безоплатно переданий у власність українських Збройних сил України.

Наказом командувача ЗС Литви у квітні цього року літак було визнано непридатним для використання через несправність. Цей “Альбатрос” не здійснює польоти з 2019 року внаслідок поломки двигуна.

“Наразі його консервують і переконсервують кожні півроку, щоб літак не зіпсувався. У квітні 2021 року літак був списаний”, – сказав майор Збройних сил Литви Гінтаутас Чуніс.

Раніше Збройні сили Литви використовували два навчальні літаки L-39 Albatros для підготовки пілотів, які виконують функції повітряної поліції, а також для забезпечення бойової підготовки та здійснення навчальних польотів у складних метеорологічних умовах вдень і вночі.

Читайте також:
Військові в ООС почали використовувати антидронні комплекси з Литви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна