“Україна має законне право себе захищати”: посол Мельник відповів Берліну на “занепокоєння” щодо дронів Bayraktar

Посол України у Федеративній Республіці Німеччина Андрій Мельник відреагував на заяву Берліна щодо “стурбованості застосуванням Україною ударного дрона Bayraktar на Донбасі”.

Дипломат наголосив, що наша держава має законне право себе захищати.

Про це він заявив у коментарі німецькому виданню Bild.

“Українська сторона категорично відкидає попередження Міністерства закордонних справ ФРН”, адже наша держава має “законне право на самооборону, якщо її територія вдень та вночі бомбардується важкою російською зброєю, а мирні мешканці та солдати гинуть”, сказав Мельник.

“Україна, зі свого боку, закликає уряд Німеччини замість того, щоби висловлювати занепокоєння з приводу драматичної ситуації на окупованих територіях, подвоїти свої зусилля посередника, щоб скликати “нормандський саміт” у Берліні та поставити Москву “на місце”,-  наголосив Мельник.

Як інформувала “Новинарня“, 26 жовтня 2021 року за наказом головнокомандувача Збройних сил генерал-лейтенанта Валерія Залужного в районі проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу “Байрактар” у відповідь на те, що батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне. Два військовослужбовці Збройних сил України зазнали поранення, один із них загинув. З метою змушення ворога до припинення вогню “Байрактар” керованою ракетою знищив одну гармату російсько-окупаційних військ, не перетинаючи лінію розмежування. Після цього обстріли українських позицій припинилися.

Наступного дня, 27 жовтня, прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що постачання Україні турецьких ударних дронів Bayraktar TB2 та їх застосування “можуть дестабілізувати ситуацію на Донбасі”.

Читайте також:
Українські “Байрактари” відпрацьовують навички управління над Тендрівською косою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна