Під час модернізації Дністровської ГАЕС вкрали близько 20 мільйонів, – СБУ

Служба безпеки України звітує, що викрила масштабну корупцію під час будівельно-монтажних робіт на Дністровській гідроакумулюючій електростанції. За попередніми оцінками фахівців, внаслідок махінацій зловмисників держбюджет України зазнав збитків на понад 20 млн грн.

Про це в середу, 27 жовтня, повідомила пресслужба СБУ.

Як свідчить наявна інформація, організаторами оборудки було керівництво ПрАТ “Укргідроенерго” та фактичні власники Консорціуму “Укргідроенергобуд”.

Зловмисники розподілили ролі та спільно з представниками залучених субпідрядних підприємств привласнювали державні кошти у особливо великих розмірах.

“Схема почала працювати ще на стадії тендеру, коли виконавця робіт обирали на майданчику публічних закупівель. Розкрадання коштів здійснювалося за рахунок завищення об’ємів та вартості робіт. Усе це – з двох великих договорів, виділених на модернізацію Дністровській ГАЕС. Їх загальна сума 5,3 млрд грн. Згідно з податковим дослідженням, внаслідок протиправних дій державі заподіяно матеріальної шкоди на суму понад 20 млн грн”, – наголошують в СБ.

З метою отримання доказів, правоохоронці провели серію обшуків за адресами офісних приміщень та домашніми адресами фігурантів.
В результаті виявлено первинну бухгалтерську документацію, договори, чорнові записи, комп’ютерну техніку з «чорною» бухгалтерією, які в подальшому будуть вилучені.

Читайте також:
Будівництво ГЕС на Дністрі припинили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна