Де взяти кредит на нагальні потреби, якщо нема застави ℗

Сфера кредитування в Україні розвинена досить добре, тому українці рідко замислюються про те, де оформити кредит при необхідності. Але банківське кредитування має декілька особливостей, що роблять його не досить привабливим для позичальників.

По-перше, для отримання грошей у банку потрібно зібрати купу паперів, щоб підтвердити свою платоспроможність. По-друге, у багатьох випадках цього недостатньо – якщо розмір кредиту перевищує 10-15 тисяч гривень, від позичальника можуть вимагати внесення застави або залучення поручителів.

Така ситуація не досить прийнятна, бо далеко не кожна людина має у власності ліквідне майно і може надати його під заставу. Крім того, економічна ситуація в Україні досить нестабільна, тому ризикувати власним житлом або автомобілем мало хто наважиться.

Проте є організації, що видають кредит без застави та будь-яких інших складнощів. Мова йде про мікрофінансові компанії – небанківські установи, створені з метою кредитування населення на спрощених умовах.

Що таке МФО 
Мікрофінансові організації – це приватні структури, що видають швидкі кредити всім бажаючим. Існує багато різних дистанційних сервісів, що пропонують такі послуги. МФО досить лояльно ставляться до особи позичальника. Для оформлення кредиту тут не потрібно надавати якісь довідки, заставу або приводити поручителів. Вся процедура проходить онлайн, тому більшість таких компаній навіть не мають фізичного офісу, куди позичальник може прийти з документами.

МФО видають кредити навіть тим категоріям населення, які не є бажаними клієнтами у банку. Для оформлення швидкого кредиту без застави достатньо мати громадянський паспорт та код платника податків.

Переваги та недоліки МФО 
Мікрофінансові сервіси – це досить швидкий спосіб розв’язання фінансових проблем без надмірних зусиль та незручних питань. Співробітництво з МФО має певні переваги, що робить такі сервіси досить привабливими для потенційних позичальників:

  • всі взаєморозрахунки та подача документів проводяться онлайн – клієнту взагалі не потрібно виходити з дому;
  • оформлення кредиту конфіденційне – позичальник не ризикує зустріти знайомих на порозі офісу, а співробітники не турбують родичів чи знайомих безглуздими дзвінками;
  • пристойна сума – отримати в кредит можна від 100 до 30 000 гривень, при цьому з кожним зверненням сума буде збільшуватися;
  • можливість швидкого повернення – передчасне повернення грошей в МФО навіть вітається, тому ніяких штрафів за це не передбачено;
  • відсутність прихованих платежів – такі сервіси не вимагають страховки або плати за відкриття та обслуговування рахунку, клієнт заздалегідь знає, яку суму сплатить по завершенню строку дії договору.

Серед недоліків можна виділити хіба що велику відсоткову ставку, яка нараховується за кожен день користування грошима. Втім, швидкі кредити без застави зазвичай не розраховані на довгий термін, а подібна лояльність не може бути безкоштовною.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна