Регулятор ЄС схвалив використання третьої дози вакцини Moderna

Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) рекомендувала третю дозу вакцини проти коронавірусу виробництва Moderna.

Про це повідомляє сайт ЕМА в понеділок, 25 жовтня.

“Комітет ЕМА дійшов висновку, що бустерна доза COVID-вакцини Spikevax (виробництва Moderna) може використовуватися для людей, старших 18 років”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що третя доза цієї вакцини, введена через 6-8 місяців після другої, “призводила до збільшення кількості антитіл у дорослих”.

“Бустерне щеплення містить половину дози, використовуваної для двох первинних вакцинувань”, – уточнили у регуляторі.

При цьому в ЕМА наголосили, що побічні ефекти після введення третьої дози вакцини подібні на ті, що реєструвалися після другого щеплення.

Нагадаємо: раніше в ЕМА рекомендували використовувати людям, старшим 18 років, бустерну дозу вакцини від Pfizer\BioNTech щонайменше через півроку після другого щеплення. Водночас, людям із суттєво зниженим імунітетом слід робити третє щеплення щонайменше через 28 днів після другого.

Читайте також:
МОЗ рекомендуватиме бустерну дозу вакцини для окремої категорії населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна