Ердоган передумав висилати послів 10 країн і скасував своє ж рішення

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відмовився від наміру вислати з країни послів десяти західних держав.

Про це турецький лідер повідомив на пресконференції в Анкарі, наголосивши, що дипломати “надалі будуть обережними в заявах”, пише “Радіо Свобода”.

Раніше посольства Канади, Франції, Фінляндії, Данії, Німеччини, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Швеції та США поширили заяву, в якій вказали, що, відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, не мають наміру втручатися у внутрішні справи Туреччини.

23 жовтня президент Туреччини Реджеп Ердоган дав розпорядження міністерству закордонних справ вислати з країни послів десяти західних держав після того, як вони виступили із закликом звільнити підозрюваного у спробі державного перевороту турецького правозахисника та філантропа Османа Кавалу.

Самі дипломати заявили, що висилка була б безпрецедентною у відносинах між іншими країнами-членами НАТО.

64-річний Кавала вже чотири роки перебуває у в’язниці без обвинувального вироку через протести і спроби державного перевороту в 2016 році. Він заперечує будь-які правопорушення, а критики уряду Ердогана кажуть, що його справа є прикладом придушення інакомислення.

Читайте також:
Ердоган висилає з Туреччини 10 послів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна