Україна готова поставити до ЄС додаткові обсяги газу, – Данілов

Україна готова запропонувати Європейському Союзу додатково 55 млрд кубометрів газу. Кабінету Міністрів, НАК “Нафтогаз” і “Оператору ГТС” доручено визначити спеціальні умови для транспортування цих обсягів.

Як передає “Новинарня“, про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов після засідання РНБО у п’ятницю, 22 жовтня.

” (…) У Європі вирує криза, створена відповідними процесами… Ми сьогодні дуже уважно заслухали представників “Оператора газотранспортної системи”, НАК “Нафтогаз Україна”. І ми протокольним рішенням РНБО ухвалили наступне: Кабміну разом із”Нафтогазом” та “Оператором ГТС” визначити спеціальні умови щодо транспортування додаткових обсягів природного газу до країн ЄС в межах не менше 55 млрд кубометрів на рік”, – зазначив він.

Данілов зазначив, що в України зараз укладений транзитний контракт із Російською Федерацією на прокачування 40 млрд кубів газу.

За словами секретаря РНБО, сьогодні наша держава може на додаток до цього контрактом “без будь-яких проблем” запропонувати європейським країнам додаткові обсяги в 55 млрд кубів газу.

Читайте також:
В Європарламенті звинуватили РФ у використанні газу як зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна