У Києві викрили масштабну схему грошових переказів до окупованого Криму

У столиці правоохоронці викрили багатомільйонну тіньову схему грошових переказів до окупованого Російською Федерацією Криму.

Про це в п’ятницю, 22 жовтня, інформує пресслужба офісу генпрокурора.

“Викрито протиправний небанківський механізм грошових переказів. Його організатори займалися багатомільйонним тіньовим переведенням коштів з/на тимчасово окуповану територію АР Крим”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, організаторами схеми була група осіб з Києва та окупованого Криму.

Зловмисники використовували заборонені в Україні платіжні системи WebMoney, Qiwi, “Мир”, що дозволяло уникати оподаткування і залишатися поза моніторингом відповідних установ.

Для виведення віртуальних коштів у готівку, їх спочатку конвертували у біткоїни. Готівка видавалася в офісах у Києві та окупованому Севастополі.

Під час обшуку в офісі у Києві вилучили понад 750 тисяч доларів, майже 650 тисяч євро та значні кошти у гривні.

Відкрито справу за статтями про “фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України” (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України), “незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення” (ч. 2 ст. 200 ККУ) та “несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку” (ч. 2 ст. 361 ККУ).

Читайте також:
Apple позначила окупований Крим частиною РФ: МЗС доручило посольству США розібратися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна