МЗС України зреагувало на затримання в Греції ветерана АТО

Україна наполягає на об’єктивному та неупередженому розгляді справи затриманого в Греції ветерана АТО Олександра Радкевича.

Про це в четвер, 21 жовтня, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“25 жовтня арештованого також мають відвідати українські консули. МЗС України задіяло й інші контакти з грецькою стороною, зокрема через правоохоронні органи та офіс уповноваженого з прав людини. Ми наполягаємо на об’єктивному й неупередженому розгляді справи з дотриманням законних прав українського громадянина”, – цитує Ніколенка агентство “Інтерфакс-Україна”.

Він розповів, що консульство України в Салоніках опікується справою арештованого в Греції громадянина України за запитом іншої європейської держави.

“Консули підтримують з українцем регулярний зв’язок, він забезпечений українськими та грецькими адвокатами, умови його тримання прийнятні. 22 жовтня адвокат планує приїхати до Афін для захисту інтересів нашого громадянина під час розгляду прокуратурою Верховного суду Греції апеляційної скарги на рішення окружного прокурора регіону Фракія. За нашими оцінками, розгляд апеляції може тривати декілька місяців”, – додав речник відомства.

Нагадаємо, що правозахисниця, координатор у Медійній ініціативі за права людини Ольга Решетилова повідомила, що в Греції за запитом Литви під час перетину кордону затримали громадянина України, ветерана АТО Олександра Радкевича, заочно засудженого литовським судом у справі про події 1991 року.

Читайте також:
До суду скерували справу щодо ветерана Прохнича, який прийшов до будівлі уряду з гранатою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна