У Києві суд виніс вирок учасникові “самооборони Криму”: звільнити

Дарницький районний суд Києва засудив учасника так званої “самооборони Криму”, який сприяв окупації півострова РФ, до п’яти років ув’язнення, однак лише умовно.

Про це у вівторок, 12 жовтня, інформує пресслужба прокуратура АРК і Севастополя.

“Раніше, досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний громадянин України у лютому 2014 року вступив до складу незаконного збройного формування “Самооборона Криму”. Спільно з іншими “самооборонівцями” брав активну участь у подіях 26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради АР Крим. За свою участь у функціонуванні вказаного НЗФ засуджений отримував грошову винагороду, а також нагороджений медаллю Міністерства оборони РФ “За повернення Криму”, – йдеться в повідомленні.

При цьому суд врахував “беззастережне визнання провини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, викриттю в його скоєнні інших осіб”.

У зв’язку з цим його звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном у три роки.

Чоловіка затримали 28 серпня у Херсонській області. Йому оголосили про підозру за статтею про “участь в діяльності непередбаченого законом збройного формування”.

Читайте також:
РФ продовжує завозити до окупованого Криму засоби доставки ядерної зброї, – МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна