Із “Кузні на Рибальському” стягнуть понад ₴47,3 млн штрафу, – прокуратура

Приватне акціонерне товариство “Завод “Кузня на Рибальському” заплатить 47,3 мільйони гривень штрафу.

Про це інформує пресслужба офісу генерального прокурора у вівторок, 12 жовтня.

“Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону у Господарському суді м. Києва домоглися стягнення з приватного акціонерного товариства “Завод “Кузня на Рибальському” 47,3 млн грн штрафних санкцій”, – ідеться в повідомленні.

Прокурори у суді довели, що в листопаді 2017 року між Міністерством оборони України та приватним акціонерним товариством був укладений державний контракт із оборонного замовлення на виконання комплексу ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті “Гетьман Сагайдачний”.

Підприємство свої зобов’язання не виконало, а повернення різниці коштів, сплачених як попередня оплата, та поставку комплектуючих здійснило з порушенням термінів виконання робіт, заявляють в ОГП.

У зв’язку із цим Спеціалізована прокуратура Південного регіону звернулась до суду з позовом про стягнення штрафних санкцій.

“Таким чином, за втручання прокурора забезпечено застосування господарських санкцій через неналежне виконання суб’єктом господарювання державного контракту з оборонного замовлення”, – наголошують в ОГП.

Читайте також:
“Гетьман Сагайдачний” під час стрільб у Чорному морі виявив кораблі РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна