Напад на “Схеми”: суд обрав запобіжні заходи керівнику пресслужби та голові “Укрексімбанку”

Голосіївський районний суд міста Києва обрав голові правління “Укрексімбанку” Євгену Мецгеру, який фігурує у справі про напад на журналістів програми “Схеми”, запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Таке рішення суд ухвалив у понеділок, 11 жовтня.

“Одному з керівників банку теж обрано вже запобіжний захід – у вигляді нічного домашнього арешту з 22:00 до 6:00”, –  повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі “Укрінформу”.

Мецгеру інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, а також незаконне затримання людей.

Раніше цей же суд обрав запобіжний захід іншому фігуранту справи щодо нападу на журналістів програми “Схеми” – директору департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимиру Пікалову – у вигляді нічного домашнього арешту із 21:00 до 6:00.

Читайте також:
“Выруби его”. Журналісти “Схем” відновили та оприлюднили відеозапис нападу в “Укрексімбанку”

Нагадаємо, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань “Схеми” (“Радіо Свобода”) було скоєно напад під час інтерв’ю з головою правління “Укрексімбанку” Євгеном Мецгером нібито через одне з питань, яке не сподобалось.
Керівниця “Схем” Наталія Седлецька одразу повідомила, що співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв’ю та самого нападу було видалено.
“Укрексімбанк” тоді відкинув звинувачення в порушенні законодавства й звинуватив їх у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею.
На думку фінустанови, у діях журналістів містилися ознаки “і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації”.

Наглядова рада “Укрексімбанку” 6 жовтня відсторонила голову правління Мецгера на період розслідування нападу на журналістів і призначила виконувачем обов’язків голови банку члена правління Сергія Єрмакова.

Читайте також:
“Укрексімбанк” видав $60 млн кредиту бізнесмену, компанія якого сплачує податки в “ДНР”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна