На Донеччині військові здійснили авіанаведення вертольота Мі-8 на умовного противника. ФОТО

У районі проведення операції Об’єднаних сил проходять активні тренування та підготовка особового складу різних спеціальностей та родів військ.

Як повідомляє пресцентр ООС у п’ятницю, 8 жовтня, армійська авіація, окрім виконання покладених на неї завдань за призначенням у Донецькій та Луганській областях, також постійно вдосконалює свою готовність до можливої ескалації ситуації з боку ворога.

Офіцери груп бойового управління з оперативно-тактичних угруповань “Північ” та “Схід” тренувались наводити військово-транспортний вертоліт Мі-8 на умовного противника, а саме – знищували з повітря ворожу піхоту, легкоброньовану техніку та танки.

Мі-8 наведення ООС 1 Мі-8 наведення ООС 3 Мі-8 наведення ООС 2 Мі-8 наведення ООС 4 Мі-8 наведення ООС 5
<
>
Фото: пресцентр ООС

Як повідомили представники армійської авіації, такі тренування дають змогу покращити взаємодію офіцерів групи бойового управління та екіпажів вертольотів, аби в реальності, за потреби, всі залучені військові професійно виконували бойові завдання.

Офіцери також додали, що такі тренування відбуватимуться регулярно та залучатимуть до них й інших авіанавідників та екіпажів вертольотів.

Читайте також:
Залужний скоротив кількість документації на опорних пунктах в ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна