У Болгарії затримали громадян Росії та Литви за підозрою в промисловому шпигунстві

У Болгарії затримали громадянина Росії і двох литовців за підозрою в промисловому шпигунстві. Вони працювали на військовому заводі “Арсенал”.

Про це повідомляє у четвер, 7 жовтня, телеканал БНТ.

За даними видання, затримані-60-річний росіянин і двоє громадян Литви. Вони займали відповідальні посади на військовому заводі “Арсенал” в місті Казанлик. Їх діяльність була пов’язана з інноваційними технологіями.

У вересні всі троє пішли в неоплачувану відпустку, а потім не вийшли на роботу. У цей час на заводі виявили пропажу конфіденційних документів, що представляють інтерес для іноземних конкурентів.

Як встановили болгарські правоохоронці, під час відпустки вони подорожували на автомобілях і кілька разів виїжджали за кордон. До Болгарії вони в’їхали 2 жовтня і відвідали Казанлик, який покинули протягом доби.

Затримали громадян РФ і Литви 5 жовтня на кордоні з Грецією. У МВС Болгарії заявили, що в їхніх автомобілях знайшли документи і предмети, “які, імовірно, мають пряме відношення” до зникнення на заводі. Всі троє затримані на 24 години. Вирішується питання про їх арешт.

Читайте також:
ФСБ затримала українця в Тулі за підозрою у шпигунстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна