У Білорусі заарештували 136 осіб за коментарі в соцмережах про загибель співробітника КДБ

У Білорусі заарештували 136 осіб через коментарі в соцмережах про загибель у перестрілці в Мінську співробітника КДБ і айтішника Андрія Зельцера.

Про це інформує пресслужба Слідчого комітету Білорусі в телеграмі.

“Підозрюваними у кримінальній справі є 136, так званих, “анонімних коментаторів”. До них застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі Слідчий комітет розслідує кримінальну справу, порушену за статтями 130 (умисні дії, спрямовані на розпалювання певної соціальної ворожнечі або розбрату за ознакою іншої соціальної приналежності) і 369 (образа представника влади і його близьких у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, здійснена в інформації, розміщеній у глобальній комп’ютерній мережі Інтернет) Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

Як інформувала “Новинарня“,  28 вересня в Мінську співробітник IT-компанії Андрій Зельцер застрелив одного зі співробітників КДБ Білорусі, які увірвалися до його дому з обшуком, і був убитий силовиками.

Читайте також:
Білорусь виходить із угоди з ЄС про реадмісію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна