СБУ затримала на хабарі високопосадовця КМДА

Служба безпеки України звітує, що викрила на системній корупції керівника підрозділу одного з департаментів Київської міської держадміністрації, який вимагав гроші з власників малого і середнього бізнесу. У разі відмови платити “данину”, він погрожував перевірками.

Про це пресцентр спецслужби повідомив у четвер, 7 жовтня.

Сума хабара становила, у середньому, 2 тисячі доларів із підприємця.

“Посадовець налагодив корупційний механізм одержання грошей з представників комерційних структур, у тому числі сфери торгівлі і громадського харчування. За неправомірну вигоду він “гарантував” підприємцям не створювати штучних перешкод у їх господарській діяльності”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали чиновника поблизу одного зі столичних ринків під час передачі хабара. За ці гроші посадовець обіцяв власнику бізнесу не проводити “додаткову” перевірку щодо законності розміщення і експлуатації його комерційної споруди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу.

Провадження відкрите за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
СБУ вручила нову підозру в хабарництві начальнику Льотної академії НАУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна