Ексочільник парламенту Литви розповів, як Україна відновить контроль над Кримом

Ексочільник парламенту Литви, європейський політик Вітаутас Ландсбергіс впевнений, що розвал Росії – це єдина можливість Україні повернути під свій контроль анексований Крим.

Про це він розповів у коментарі виданню “День”.

“Я думаю, не зовсім так, як проголошує українська влада, мовляв, ми отримаємо Крим назад і, може, навіть скоро. Але це «скоро» або «не скоро» прийде тільки з розпадом Росії, не раніше. Не буде такого, що Росія, за наявності всіх її ядерних бомб, віддаватиме Крим, тим більше з визнанням факту війни і помилки”, – вважає литовський політик.

На його думку, “Росія не заспокоїться” в своєму прагненні “володіти територією до всієї Європи”.

“Росія розвалиться, тому що всі імперії мають свій кінець. Росія вже двічі розвалювалася і розвалиться в третій раз. Тим більше, коли імперія кривава, насильницька, яку не люблять народи і не хочуть її. Тому це лише питання часу”, – додав Вітаутас Ландсбергіс.

У Кремлі неодноразово заявляли, що питання територіальної приналежності Криму, який Росія анексувала в 2014 році, закрите для обговорень.

Читайте також:
Діалог із Путіним можливий після вирішення проблем Криму і Донбасу, – прем’єр Латвії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна