НАТО – про приєднання України та Грузії: “Це станеться не завтра”

Україна та Грузія вступлять до НАТО, але це не питання завтрашнього дня, а поки що Альянс має нарощувати підтримку на адресу Києва та Тбілісі.

Про це заявив у вівторок, 5 жовтня, генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає “Інтерфакс”.

“Я думаю, очевидно, що це не станеться завтра, але вони приєднаються. Тому моє послання союзникам з НАТО, і те, про що ми говорили вчора з президентом США Джо Байденом, таке: нам потрібно нарощувати зусилля і зробити більше для цих країн, які хочуть вступити (до НАТО – Н.)”, – сказав він на онлайн-заході, організованому Інститутом Брукінгса і Джорджтаунським університетом.

Він пояснив, що такі країни мають отримувати від НАТО більше підтримки й навчання, їм потрібно допомагати у проведенні реформ, у боротьбі з корупцією і вибудовуванні інститутів у сфері безпеки та оборони.

Столтенберг зазначив, що на рішення України та Грузії вступити до НАТО не повинна впливати якась іще країна, зокрема РФ.

Генсек НАТО також заявив, що на цій посаді він бореться проти концепції, яка передбачає поділ світу на сфери впливу, причому Росія, за словами Столтенберга, дотримується протилежної точки зору на відносини держав.

Читайте також:
Україна хотіла б отримати ПДЧ в НАТО разом із Грузією, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна