У Білорусі громадянин України отримав три роки колонії за участь у протестах

Суд Заводського району в Мінську призначив громадянину України покарання – ув’язнення терміном у три роки з відбуванням у виправній колонії в умовах загального режиму зі спеціальною конфіскацією за участь у протестах після президентських виборів у Білорусі, що відбулися торік.
Про це інформує Служба інформації прокуратури міста Мінська.

“Громадянин Ф. у серпні-вересні 2020 року під час несанкціонованих масових заходів у центральній частині Мінська разом з іншими особами порушував громадський спокій і блокував рух транспорту. Перешкоджав нормальній роботі підприємств та організацій”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що крім того, “для публічного висловлення неправомірними способами своїх суспільно-політичних поглядів і протесту 32-річний обвинувачений створив та адміністрував телеграм-чат, в якому планувалося й обговорювалося нанесення протестної символіки і написів на різні елементи міського середовища”.

У результаті таких дій начебто було завдано збитків на суму понад 2,5 тисячі білоруських рублів (близько 26 400 гривень).

Вирок суду не набув законної сили, може бути оскаржений і опротестований в апеляції.

Читайте також:
Останній рейд “Нірвани”: у Білорусі айтішник застрелив співробітника КДБ під час перевірки на “причетність до тероризму”. І загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна