“Ми здатні протистояти загрозам демократії”: в Україні завершилися навчання Rapid Trident

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки відбулась церемонія закриття українсько-американських військових навчань “Rapid Trident-2021”, які тривали з 20 вересня під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Олександра Сирського.

Урочистості відбулися у п’ятницю, 1 жовтня, передає пресцентр МОУ.

Відомо, що в маневрах взяли участь 15 країн-учасниць, понад 6000 особового складу, декілька сотень одиниць бойової техніки, українська авіація та прикриття з повітря від країн НАТО. Під час маневрів відбулося спільне українсько-польсько-американське десантування, оцінювання українських підрозділів експертами НАТО тощо.

“Нам дійсно є чим пишатися! Навчання багатонаціональної бригади продемонструвало, що ми здатні разом протистояти загрозам демократії та сучасному світовому порядку. Підрозділи та штаби Збройних сил України, США, країн НАТО і держав-партнерів досягли взаємосумісності, до якої прагнули. Ми можемо діяти разом на землі та у повітрі, створюючи нову архітектуру колективних оборонних дій. Тож навчання «Rapid Trident-2021» досягли своїх цілей і продовжують зміцнювати відносини між союзниками, об’єднувати наші сили. Ми стали сильнішими, здобули нові знання, обмінялися досвідом”, ‒ зазначив співкерівник навчань бригадний генерал Владислав Клочков.

Українсько-американські військові навчання “Rapid Trident-2021” є завершальним етапом інтенсивних щорічних заходів з підготовки підрозділів Сухопутних військ ЗС України.

Вони мають винятково оборонний характер та спрямовані на посилення національних оборонних спроможностей, відпрацювання спільних дій, поглиблення взаємосумісності зі Збройними силами США та інших держав-партнерів.

“Навчання «Rapid Trident-2021» продовжують підтримувати сили оборони та безпеки України. Протягом останніх десяти днів ми працювали над встановленням партнерських взаємовідносин, проводили спільні заходи з питань безпеки та формували взаємну впевненість у наших процедурах, які були визначені як стратегічні опори нашого спільного дому, який ми будуємо разом”, — сказав співкерівник навчань полковник Майкл Хенсон.

Читайте також:
Rapid Trident-2021: військові відпрацювали бій у місті. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна