Суд у Сєвєродонецьку арештував перебіжчика з “ЛНР” Листопада на 60 діб

Сєвєродонецький міський суд Луганської області відправив бойовика – перебіжчика з “ЛНР” під арешт строком на 60 днів.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на обласну прокуратуру Луганщини, таке рішення суд ухвалив, задовольнивши клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Із сепаратистських медіа стало відомо, що арештованого, який служив у 6-му окремому стрілецькому козачому полку імені Платова 2-го армійського корпусу, звуть Листопад Данило Маркович.

При цьому пресслужба так званої “народної міліції” луганських окупантів (армія сепаратистського формування) заявила, нібито Листопад був звільнений з “НМ ЛНР” ще у 2020 році.

Також ідеться про те, нібито його перехід на бік Збройних сил України був наслідком “психологічного тиску” на родичів Листопада на підконтрольній території.

У штабу Об’єднаних сил спростовують такі пояснення та називають фейком інформацію про минулорічне звільнення перебіжчика з армії.

Річ у тім, що бойовик вийшов на позиції 24-ї “королівської” бригади ЗСУ у військовій формі окупаційних сил, із зарядженим автоматом. Є свідчення на відео українських солдатів, які на своїх позиціях у Луганській області затримали неочікуваного “прибульця з Кадіївки”.

Після цього Листопад дав свідчення про службу в незаконних збройних формуваннях та проблеми, з якими там стикався.

Як інформувала “Новинарня“, 23-річний бойовик так званої “ЛНР” молодший сержант Данило Листопад вийшов на позицію військовослужбовців 24-ї механізованої бригади ЗСУ надвечір 28 вересня. При цьому був автомат. Молодика затримали.

Як розповіли в Луганській обласній прокуратурі, перебіжчику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України за фактом участі у діяльності непередбачених законом збройних формувань (карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої).

За зізнанням Листопада, до лав окупаційних військ його ще 2016 року привів батько.

Читайте більше:
На Луганщині на бік ЗС України перейшов бойовик із т.зв. “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна