Україна не отримувала сигнали від Єврокомісії щодо загрози скасування безвізу, – МЗС

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко прокоментував оцінку безвізового режиму з кількома країнами, в тому числі Україною з боку країн Євросоюзу.

Про це інформує “Радіо Свобода”.

“Питання безвізу час від часу виринає як в європейському, так і українському медіа-середовищі. Українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської Комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС. Жодних причин для такого рішення немає і не може бути”, – сказав Ніколенко.

Він наголосив на тому, що  звіт Єврокомісії про виконання вимог візової лібералізації країнами Західних Балкан та Східного партнерства (у тому числі Україною) містить “позитивну оцінку дотримання нашою державою критеріїв безвізового режиму”.

Водночас там були й рекомендації для українського уряду щодо поліпшення міграційних процесів та вдосконалення українського законодавства.

“МЗС України вже запропонувало окремим країнам-членам ЄС та Європейській Комісії провести консультації, щоб роз’яснити окремі положення українського законодавства. Ми очікуємо, що такі експертні консультації відбудуться вже найближчим часом”, – повідомив речник зовнішньополітичного відомства.

За його словами, Україна завершує підготовку національної доповіді про виконання умов візової лібералізації з Євросоюзом, у якій планує поінформувати європейських партнерів про роботу над рекомендаціями блоку.

“Україна не є державою із високим міграційним ризиком, а співпраця з ЄС в сфері реадмісії як одним із ключових факторів для належного функціонування безвізу відбувається на належному рівні”, – підсумував Ніколенко.

Раніше сім країн Європейського Союзу оцінили роботу лібералізованого візового режиму з країнами Західних Балкан, Грузії, Молдови та України.

Зокрема, Бельгія висловила занепокоєння ситуацією з правосуддям та безпекою в Україні, зазначивши, що “навіть якщо національне законодавство було офіційно ухвалене, воно, схоже, не застосовуються повністю”.

Читайте також:
Україна посіла 41-ше місце у світовому рейтингу “безвізових” паспортів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна