В ЗСУ назвали плани щодо осіннього призову – вони менші, ніж торік

 

Понад 13 тисяч юнаків планується призвати цієї осені на строкову службу

Про це розповів начальник відділу комплектування рядовим, сержантським складом та призову управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Микола Качаненко, передає АрміяInform.

Він нагадав, що осінній призов відповідно до указу президента України проводитиметься у жовтні–грудні.

Перші відправлення почнуться 5 жовтня, останні – 21 грудня.

“Розпорядження Кабінету Міністрів України про чисельність майбутніх строковиків поки немає. Але проєктом цього розпорядження заплановано призвати 13 575 чоловіків. Це на 671 особу менше, ніж минулого осіннього призову“, – зазначив Качаненко.

За його словами, найбільше буде призвано у Дніпропетровській області — 1300 осіб і в Харківській — 972 особи.

“Чоловіки, які стали студентами, до 1 жовтня повинні надати довідку про це (довідку видають у навчальному закладі. — “Н”) до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де вони перебувають на обліку”, – підкреслив полковник Микола Качаненко.

Він зауважив, що вже три призовні кампанії в Україні пройшли в умовах карантину.

“Тому якщо ситуація залишиться такою, якою вона нині є, ніяких труднощів не виникне. Збірні пункти обладнані всім необхідним для запобігання поширенню коронавірусної інфекції та для дотримання всіх санітарних норм. У нас відпрацьовані графіки, згідно з якими здійснюються попередні медичні огляди таким чином, щоб не було скупчення людей на призовних дільницях. Дільниці забезпечені засобами захисту й дезінфекції, а призовні комісії відбуваються з дотриманням соціальної дистанції. Посилення карантину може вплинути лише на рух залізничного транспорту. Але й це у нас передбачено — у такому випадку призовників забиратимуть військові частини своїм транспортом”, — додав офіцер.

Читайте також:
Обов’язковий призов в Україні хочуть скасувати з 2023 року, – “СН”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна