У Румунії стартували навчання “Ріверайн-2021”, які триватимуть в гирлі Дунаю

 

В Румунії урочисто відкрили двосторонні українсько-румунські навчання “Ріверайн – 2021” за участі підрозділів Військово-морських сил ЗСУ.

Церемонія відкриття відбулася 28 вересня в місті Тульча за участі командувача Військово-Морських сил ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи та командувача Морських сил Румунії контр-адмірала Міхая Панаіти.

Маневри відбуватимуть в гирлі річки Дунай. В навчаннях беруть участь більше 15 катерів, гелікоптери та підрозділи морської піхоти Румунії та України, морської охорони ДПС України і Прикордонної поліції Румунії, підрозділи спеціального призначення.

“Навчання стали гарною нагодою підвищення рівня взаємосумісності, вдосконалення спроможностей та відпрацювання міжнародних стандартів взаємодії. Дунай – одна із найбільших водних артерій Європи по фарватеру якої проходить дружній кордон між Україною та Румунією. Формат заходу дає можливість спільно відпрацювати поставлені завдання із залученням не тільки Військо-Морських Сил, а й підрозділів Морської охорони ДПС України та Прикордонної поліції Румунії. Впродовж навчання наші національні тактичні групи мають перетворитися на один злагоджений екіпаж, працювати спільно заради однієї мети – підвищення рівня регіональної безпеки”, – цитує Неїжпапу його пресслужба.

У пресцентрі ВМС ЗСУ додали, що під час переходу морем корабельна група національних ВМС відпрацювала низку навчальних заходів, серед яких проходження кільваторним строєм, сигналовиробництво за стандартами НАТО, перевірка звязку, прохід вузини тощо. Попереду на військових моряків двох країн чекає багато спільних тренувань та заходів підготовки.

Читайте також: 
ВМС вдвічі посилили корабельно-катерне угруповання на Азовському морі, – Неїжпапа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна