На Житомирщині знайшли поховання солдатів вермахту. ФОТО

У Лугинському районі Житомирської області пошуковці виявили поховання 12 німецьких солдатів часів Другої світової війни.

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці історико-патріотичного об’єднання “Пошук”.

“Загалом за два дні роботи на локації було виявлено останки 12 солдатів вермахту і дев’ять жетонів. Про знахідку було повідомлено представника Народної спілки Німеччини з догляду за військовими похованнями (“Фольксбунд”) і підготовлено відповідну документацію для подальшої передачі останків солдатів для перепоховання на збірному німецькому військовому кладовищі”, – йдеться в повідомленні.

Житомирщина вермахт 2 Житомирщина вермахт 3
<
>
Фото: ІПО "Пошук"

Як зазначили у “Пошуку”, останки знайдено під час перевірки інформації від місцевих мешканців про нібито похованих у цьому місці червоноармійців. У процесі розкопок пошуковці натрапили на людські кістки.

Коли ж на шиї одного з солдатів виявили алюмінієвий жетон з номером підрозділу та особистим номером бійця, стало зрозуміло, що в ямах лежать військові німецького вермахту.

Читайте також:
Польща відповіла Росії на пропагандистський ролик до річниці вторгнення в 1939 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна