“Знищено вогневі засоби ворога”: у ВМС відзвітували про перебіг морської компоненти “Об’єднаних зусиль”

 

Під час морської компоненти стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2021” особовий склад ВМС успішно виконав завдання, знищивши вогневі засоби умовного противника.

Про це у вівторок, 28 вересня, повідомили в пресслужбі Військово-морських сил ЗСУ.

Відомо, що кораблі та катери зі складу корабельної десантної групи здійснили перехід морем у строях та ордерах, відпрацювали організацію протиповітряної та протикатерної оборони, артилерійські стрільби, заходи протипідводної й протидиверсійної боротьби та висадку морського десанту на необладнану ділянку узбережжя.

“Проводився комплекс тактичних навчань з корабельно-катерним складом ВМС. Навчання відбувалися в північно-західній частині Чорного моря та в пунктах базування. Залучалися корабельно-катерний склад ВМС, підрозділи морської піхоти, морської авіації, авіації Повітряних Сил, катери Державна прикордонна служба України”, – зазначив командир флотилії Військово-Морських сил ЗС України капітан 1 рангу Юрій Федаш.
Нагадаємо, що саме Федаш був у 2014 році командиром тральщика “Черкаси”. Це судно було заблоковане російськими окупантами на озері Донузлав, особовий склад перейшов на бік російської армії.

Під час морської компоненти також відпрацьовувались тактичне розгортання корабельно-катерного складу, універсальна оборона на переході морем, висадка повітряного та морського десанту, вогнева підтримка військ тощо.

“Перед десантуванням морської піхоти корабельною тактичною групою було здійснено розвідку можливостей противника на ділянці висадки морської піхоти та, за допомогою штатного озброєння, знищено вогневі засоби ворога. До тактичного епізоду “Бій за висадку” долучалась авіація Повітряних сил ЗСУ, а також вертольоти вогневої підтримки морської авіації. Висадку морського десанту на необладнане узбережжя було здійснено морським та повітряним способами”, – додали в пресцентрі ВМС.

На фінальному етапі проведено практичні бойові стрільби кораблями та катерами з метою підтримки військ, які діють на приморському напрямку.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля” розрахунки “Бук-М1” знищили всі цілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна