З України вирушив перший регулярний контейнерний потяг до Китаю

Із України вирушив перший регулярний контейнерний потяг до Китаю, який перевозить українську експортну продукцію.
Ініціатори маршруту – уряди України та Китаю. Цей логістичний маршрут має прискорити вантажне сполучення між країнами і дасть змогу експортувати до Китаю не лише сировину, зокрема, продовольство з обмеженим терміном придатності, та високотехнологічні товари.

Про це заявив під час запуску експортного потягу заступник міністра економіки України Михайло Лев у вівторок, 28 вересня.

“Товарообіг між Україною та Китаєм рекордно зростає: за 7 місяців 2021 року він перевищив 10 млрд дол – це на 30% більше, ніж за аналогічний період минулого року”, – цитує посадовця “Радіо Свобода”.

Посол КНР в Україні Фань Сяньжун згадав про те, що торік стартував аналогічний експортний залізничний маршрут з Китаю до України, й інтенсивність цього руху сягнула 52 потяги на рік. І припустив, що потяги з українськими експортними товарами досягнуть такої ж інтенсивності.

“В України з’явився ще один зручний шлях експорту, який дає їй змогу стати зручним логістичним хабом між Європою та Азією. Ми маємо наполегливо працювати над тим, щоб Україна стала ще одним важливим вузлом на шляху ініціативи “Один пояс – один шлях”, – закликав посол КНР.

Контейнерний експортний потяг Україна-Китай проходить транзитом через території Росії та Казахстану, і долає близько 10 000 кілометрів.

Україна нарощує економічне співробітництво з Китаєм на тлі погіршення стосунків між КНР та США і низкою країн Заходу. Вашингтон звинувачує Пекін у створенні загроз для країн Тихоокеанського регіону, у викраденні технологій та в порушенні прав людини.

Також низка країн Заходу об’єднали зусилля для протидії китайському проєкту «Один пояс – один шлях», який вони оцінюють як економічну експансію.

І США, і Китай є стратегічними партнерами України.

Читайте також:
Україна ввела санкції проти трьох китайських компаній, одна з яких – інвестор “Мотор Січі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна