У Вінниці встановили перший в Україні пам’ятник Любомиру Гузару

 

У Вінниці встановили пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. З бронзи та в повний зріст, його розмістили поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на вулиці Київській.

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради у вівторок, 28 вересня.

Там зазначили, що встановлення пам’ятника Любомиру Гузару ініціювала Вінницька греко-католицька спільнота. Кошти на його виготовлення зібрала ця ж релігійна громада. Авторами пам’ятника стали два українські скульптори Борис Крилов та Олесь Сидорук.

Любомира Гузара вони зобразили одягненим у камізельку поверх підрясника. Поряд із ним встановили колону, на якій лежить митра.

Фото: пресслужба Вінницької міської ради

Любомир Гузар (1933-2017) – український церковний та громадський діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви (2001-2011). Став священником в 1958 році, єпископом в 1977-му, а з 2001 року – кардиналом.
Свого часу був одним з кандидатів на папський престол. Також він кілька разів відвідував Вінницю з пасторськими візитами.

Читайте також:
У Києві може з’явитися вулиця Любомира Гузара. Обговорюють ще шість перейменувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна