США створили нову групу кораблів для стеження за субмаринами РФ у Атлантиці

 

Військово-морські сили Сполучених Штатів Америки створили нову групу, здатну швидко протидіяти російським субмаринам в Атлантичному океані.

Про це інформує “Голос Америки”.

До групи Greyhound увійдуть ракетний есмінець “Дональд Кук”, який декілька років перебував у порті Рота в Іспанії й виконував завдання у Чорному морі, та есмінець “Томас Гаднер”. Згодом до групи доєднаються три винищувачі.

“Безпека під водою – це пріоритет, бо супротивники швидко розвиваються”, – заявив під час церемонії відкриття групи контр-адмірал США Брендан МакЛейн.

Кораблі будуть готові здійснити різні завдання, включаючи відстеження підводної діяльності Росії в Атлантиці та захист США на морі.

МакЛейн також зазначив, що група буде повністю операційна в червні 2022 року. Ба більше, вона співпрацюватиме з підводними човнами США та гелікоптерами у проведенні навчань та виконанні завдань.

“Стратегічна загроза нашій країні увійшла до нової фази. Наші головні конкуренти розмістили і продовжують розвивати спроможності, прагнучи створити загрозу для нашої країни”, – зазначив він.

Читайте також:
“Знищено вогневі засоби ворога”: у ВМС відзвітували про перебіг морської компоненти “Об’єднаних зусиль”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна