У Страсбурзі відкривається осіння сесія ПАРЄ

 

Осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи відкривається в Страсбурзі в понеділок, 27 вересня, і триватиме до 30 вересня.

Осіння сесія зосереджена на праві на здорове довкілля, клімат та міграцію, передає “Укрінформ”.

На асамблеї заслухають щонайменше сім доповідей.

Також на сесії розглядатимуть ситуацію в Афганістані, наслідки конфлікту між Вірменією та Азербайджаном, питання міграційного тиску на кордонах Литви, Латвії й Польщі з Білоруссю, про кіберзлочинність щодо посиленого співробітництва.

Україна подала запит на проведення дебатів про політичні переслідування корінних народів у Криму з боку Російської Федерації.

А ще сьогодні буде вручено премію з прав людини імені Вацлава Гавела за 2021 рік, яка присуджується за видатну діяльність у громадському суспільстві із захисту прав людини.

Премія ПАРЄ з прав людини імені Вацлава Гавела була заснована у 2013 році. Її матеріальна винагорода становить 60 тисяч євро.

Читайте також:
Делегація РФ не поїде на сесію ПАРЄ – Франція не визнає вакцину “Спутник V”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна