На Запоріжжі затримали поліцейського, що продавав наркотики із речових доказів

 

У Запорізькій області правоохоронці затримали поліцейського одного з райвідділів та цивільного громадянина, що продавали великі партії наркотиків із переліку речових доказів у справах.

Як інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, поліцейський систематично привласнював метадон та інші наркотичні засоби, які вилучав у підозрюваних.

“Перед тим як відправити їх на зберігання, він підміняв наркотики на звичайні ліки або ж візуально схожі суміші. Збутом займалася цивільна особа”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейського та його спільника затримали напередодні під час збуту чергової партії наркотиків.

Також правоохоронці перевіряють можливу причетність інших працівників відділку до злочину.

Наразі проведено 13 обшуків, зокрема за місцями роботи та проживання затриманих. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у “незаконному збуті наркотичних засобів в особливо великих розмірах” (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також:
На Закарпатті затримали старшину, що продавав наркотики солдатам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна