На виборах до Бундестагу перемогли соціал-демократи

Соціал-демократична партія Німеччини перемогла на виборах до Бундестагу.

Про це інформує пресслужба Центральної виборчої комісії ФРН.

Соціал-демократична партія  отримала 25,7% голосів.

Блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів посів друге місце з найнижчим за свою історію результатом у 24,1% (з них ХДС – 18,9%).

На третьому місці розташувалися партія “Зелені” з 14,8%, на четвертому – Вільна демократична партія з 11,5%, а “Альтернатива для Німеччини” стала п’ятою з 10,3%.

“Ліві” набрали 4,9%, що менше від прохідного бар’єру за партійними списками. Однак вони матимуть фракцію в Бундестазі завдяки особливостям виборчої системи та перемогам трьох своїх кандидатів у мажоритарних округах.

Результати виборів до Бундестагу (голоси ХДС і ХСС подано окремо). Інфографіка: ЦВК ФРН

 

Підсумки голосування із кількістю місць, що здобули партії

Нагадаємо, голосування на парламентських виборах у ФРН відбулося напередодні. Німці обрали депутатів 20-го за рахунком Бундестагу. Чинна канцлерка Ангела Меркель в перегонах участі не брала. Вона покине посаду після того, як буде сформовано коаліцію і призначений новий канцлер.

Читайте також:
Вибори в Німеччині: кого обирають замість Меркель та що чекати Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна