Для Міноборони збудують три літаки Ан-178 без російських комплектуючих, – Гусєв

 

При будівництві трьох літаків Ан-178, які замовило Міністерство оборони у державного підприємства “Антонов”, не буде використано жодних російських компонентів.

Про це в понеділок, 27 вересня, під час круглого столу “Імпортозаміщення: потенціал розвитку внутрішнього виробництва та зміцнення незалежності держави” повідомив генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Юрій Гусєв.

“Повна ліквідація залежності від постачання матеріалів з Російської Федерації – один з головних пріоритетів. Контракт на будівництво трьох літаків Ан-178, який наприкінці грудня минулого року був підписаний в присутності Президента України Володимира Зеленського, передбачає, що усі компоненти будуть імпортозаміщені”, – сказав Гусєв, якого цитує “Укрінформ”.

Так, щоб побудувати український літак Ан-178 без російських компонентів, держпідприємству «Антонов» доведеться замінити 54% усіх комплектуючих, що використовують в судні.

Насамперед ідеться про систему життєзабезпечення, транспортне обладнання, систему керування, спеціальні системи.

«Ми проводимо заходи з імпортозаміщення та посилення кооперації всередині концерну. І це – нові можливості для розвитку виробництва високотехнологічної продукції, які потрібна оборонно-промисловому комплексу, та економіки в цілому», – додав Гусєв.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року державне підприємство “Антонов”, яке входить до складу концерну “Укроборонпром”, та Міністерство оборони України підписали контракт щодо будівництва та постачання до ЗСУ трьох військово-транспортних літаків Ан-178.

На першому етапі йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Вони можуть використовуватися для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів.

Ан-178-100Р – перший український військово-транспортний літак з турбореактивними двигунами, що у майбутньому має прийти на зміну Ан-26, якими здебільшого оснащено ЗС України.
Ан-178 призначений для доставки особового складу і легкої техніки, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів. В умовах надзвичайних ситуацій він може використовуватися для евакуації населення з зони стихійного лиха, транспортування поранених, десантування рятувальних команд тощо.

Читайте також:
“Антонов” виготовив фюзеляж першого Ан-178 для Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна