Стерненко купив для військових на фронті БПЛА і снайперське обладнання

Громадський активіст Сергій Стерненко на зібрані через соцмережі кошти придбав для фронту безпілотний літальний апарат, а також відеокамеру для снайперів.

Про це повідомила у фейсбуці фонд допомоги армії “Повернись живим” та сам Стерненко.

“Маємо +1 хороший БПЛА для наших військових. Його, на зібрані власноруч кошти, придбав та передав до “Повернись живим” Сергій Стерненко. Вже найближчими днями коптер буде на фронті й допомагатиме нашим захисникам. І далі буде ще!” – зазначили у фонді 25 вересня, закликавши “брати Стерненка за приклад”.

Сам Сергій уточнив, що коптер придбаний для розвідників 54-ї бригади.

Тижнем раніше Сергій Стерненко розповів, що до наших снайперів на передову поїхали камера з 125-кратним зумом та штатив, придбані завдяки його підписникам.

Активіст уже не вперше оголошує збір коштів на обладнання для ЗСУ.

“Після попереднього збору на мою волонтерську карту понад 100 людей надіслали 46 842 грн. До того залишок був 627 грн, тож загальний баланс становив 47 469 грн.
Я придбав камеру Nikon P1000 за 27 100 грн та штатив до неї, який підходить за вимогами роботи в польових умовах, за 3 700 грн (коли в магазині дізнались, що це для фронту, то зробили знижку). Ці пристрої допоможуть безпечно спостерігати за ворогом, без ризику для наших захисників, та вчасно протидіяти снайперським групам росіян”, – розповів Сергій.

Ще 1600 грн пішли на замовлення спеціальної бленди, яка прибирає бліки на об‘єктиві, “щоб окупанти не змогли виявити камеру наших снайперів”.

Залишок на карті Стерненко пообіцяв використати “також для закупівлі речей, які захистять наших та допоможуть зменшити кількість ворожих солдатів”.

Після цього він “оплатив хлопцям ще один спецдевайс, щоб можна було камеру повертати/нахиляти дистанційно, і снайперам не доводилось наражати себе на небезпеку”, за 4 392 грн.

Нагадаємо, щодо Стерненка поліція продовжує кримінальне провадження через нібито перевищення ним меж необхідної оборони.

Читайте також:
Суд над Стерненком: виправдали за статтею про розбій, дали рік умовно за патрон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.