У Чернігові поліція викрила підпільну зброярню в гаражі. ФОТО

У Чернігові поліцейські вилучили в гаражному кооперативі арсенал нарізної зброї та вибухонебезпечних предметів, які виготовляв та переоснащував місцевий майстер.

Про це 25 вересня повідомив сайт Нацполіції з посиланням на сектор комунікації поліції Чернігівської області.

“Вчора співробітники кримінальної поліції та слідчі Чернігівського райуправління поліції із залученням кінолога зі службовою собакою провели санкціонований обшук у гаражних приміщеннях одного з автокооперативів міста. Вилучено 40 об’єктів — від ручних гранат до станкових кулеметів”, – зазначили правоохоронці.

За наявною у поліцейських оперативною інформацією, фігурант провадження облаштував у гаражному приміщенні майстерню, проте не для авторемонту. “56-річний чернігівець займався переробкою та переоснащенням зброї. Також він відновлював бойові якості стрілецької зброї, переробленої в заводських умовах на масогабаритні макети”, – розповіли в поліції.

Серед вилучених зразків – ручні гранати, різноманітні міни, одноразові гранатомети низки моделей, одна гвинтівка та кілька карабінів Мосіна, п’ять гвинтівок СВТ, ручні кулемети Дегтярьова, автомати Калашникова, ППШ, пістолети-кулемети ППС, два станкові кулемети.
Перелічені предмети поліцейські вилучили та направили на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру в Чернігівській області.

Обшук відбувся на виконання ухвали Деснянського районного суду м. Чернігова в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого влітку поточного року за ч. 1 ст. 263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї, незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також:
СБУ виявила на Луганщині “арсенал” зброї в будинку місцевого мешканця поблизу лінії розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна