В Україні не фіксують масового повернення російських БТГр в місця постійної дислокації після навчань “Захід-2021”

Українське військове керівництво не фіксує масового повернення батальйонно-тактичних груп ЗС Росії в місця постійної дислокації після завершення російсько-білоруських навчань “Захід-2021”.

Про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив в інтерв’ю “Радіо Свобода”, оприлюдненому в суботу, 25 вересня.

“Попри те, що 16 вересня офіційно по телевізору показували, що пройшло урочисте закриття [навчань “Захід-2021″], на сьогодні ми не фіксуємо масового повернення в пункти постійної дислокації тих батальйонно-тактичних груп, які вийшли на підсилення. А їх було аж 19 на сьогодні, які з’явилися додатково насамперед під час проведення цих навчань і на території Республіки Білорусь, і на території Російської Федерації”, – сказав Залужний.

Як інформувала “Новинарня“, спільні стратегічні навчання РФ і Білорусі “Захід-2021” відбувалися 10-16 вересня на території Росії та РБ. За офіційними даними, в навчаннях брали участь загалом близько 200 тис. військовослужбовців, понад 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки.
На основній стадії 13 вересня російські війська тренувалися оточувати й розбивати противника з українського напрямку.

Читайте також:
Активна фаза навчань “Захід-2021”: росіяни за допомогою авіації знищили “табір бойовиків” під Брестом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.