Рада заснувала державну музичну премію імені Мирослава Скорика

 

В Україні заснували державну премію у галузі музичного мистецтва імені композитора Мирослава Скорика.

Про це в п’ятницю, 24 вересня, інформує “НВ”.

Верховна Рада України прийняла зміни до закону про держнагороди. Згідно із ними, в нашій державі вручатимуть премію імені Мирослава Скорика у галузі музичного мистецтва.

Таке рішення підтримали 306 народних депутатів.

Зазначається, що заснування премії сприятиме визнанню досягнень митців за їх внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва України.

Як інформувала “Новинарня“, торік 1 червня на 82-му році життя помер видатний композитор, Герой України Мирослав Скорик, автор музики до фільмів “Тіні забутих предків”, “Гуси-лебеді летять”, “Високий перевал” (найвідоміший твір – “Мелодія ля-мінор”), автор опер “Мойсей”, балету “Повернення Баттерфляй”, поеми “Сильніше смерті”, концерту для оркестру “Карпатський” тощо.

3 червня 2020 року зі Скориком попрощалися в Києві. 5 червня його поховали у Львові на Личаківському кладовищі.

13 липня Мирославу Скорику виповнилося б 82 роки.

2008 року Мирослав Скорик отримав звання Героя України за видатні особисті заслуги перед державою у розвитку національного музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність.

Також він нагороджений орденом “За заслуги” I ступеня за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю, орденом “За заслуги” II ступеня – за вагомий особистий внесок в увічнення пам’яті Івана Франка, орденом “За заслуги” III ступеня — за значний особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, багаторічну творчу і педагогічну діяльність.

Читайте також:
Від Марчука до російської гастролерки: перші кавалери відзнаки “Національна легенда України” від Зеленського. ВІДЕО

Рада вшанувала пам’ять померлих “Мелодією” Скорика. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.