В українській армії вперше розпочалася підготовка дослідників якісного стану боєприпасів і вибухових речовин

 

На навчальній базі Шосткинського інституту Сумського державного університету стартували курси підготовки офіцерів Збройних сил України щодо набуття поглиблених знань та вмінь за спеціалізацією “Боєприпаси, вибухові пристрої, освітлювальні та сигнальні засоби”.

Про це в четвер, 23 вересня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗС України.

За словами начальника Центрального управління забезпечення засобами ураження Озброєння Командування Сил логістики ЗС України бригадного генерала Анатолія Клочка, такі курси в українському війську проводять вперше.

“Ініціатором організації та проведення навчальних курсів виступили Командування Сил логістики ЗСУ спільно з Департаментом військової освіти і науки Міністерства оборони України. Готуватимемо фахівців для дослідних лабораторій Міноборони та Збройних сил України з дослідження якісного стану боєприпасів та вибухових речовин”, – зазначив Клочко.

На курсах навчаються близько пів сотні офіцерів Командування Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил логістики Збройних сил України, викладачів ВВНЗ та фахівців науково-дослідних установ.

Курси триватимуть два тижні, а після їх закінчення слухачі отримають сертифікати відповідної кваліфікації.

Читайте також:
На Миколаївщині льотчики-винищувачі вперше виконали мінування ділянок місцевості з повітря. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна