СБУ впіймала викрадачів дитини депутата, які вимагали викуп біткоїнами: організатор сидить у СІЗО

Служба безпеки знешкодила злочинне угруповання, яке займалося викраденням людей та вимаганням грошей за їх звільнення.

Зловмисників упіймали “на гарячому” – після викрадення дитини депутата Полтавської обласної ради, повідомляє пресслужба СБУ.

За оперативними даними, організатором “схеми” є обвинувачений у вчиненні умисного вбивства з особливою жорстокістю, який наразі сидить у Київському СІЗО, очікуючи на вирок суду.

“Незважаючи на позбавлення волі, зловмисник розробив план та організував викрадення дитини впливового бізнесмена і депутата Полтавської обласної ради. Чоловік підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільнику винагороду в розмірі 100 тисяч доларів США“, – зазначається в повідомленні.

При цьому викуп за викрадену дочку депутата мав становити 470 тисяч доларів США. Вказані кошти мали бути перераховані на електронний гаманець біткоїнами.

“Зловмисникам, за сприяння додатково залучених осіб, вдалося викрасти дівчинку, після чого вони вступили в перемовини з її батьками. Вони погрожували фізичним насильством та смертю їхньої дитини”, – розповіли в СБУ.

Зазначається, що викрадачі “застосовували виняткові заходи конспірації”: спілкувалися між собою та з батьками дівчини виключно через Телеграм-канал або приховану інтернет-мережу “Даркнет”.

Але попри це, правоохоронці змогли їх встановити і затримати.

“У зв’язку з достатніми доказами зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до цього правопорушення”, – інформують у спецслужбі.

Читайте також:
Кіберполіція викрила ув’язненого на інтернет-шахрайстві: ошукав із “зони” понад 100 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.