У Миколаєві експосадовицю ОДА підозрюють у розтраті ₴16 млн на закупівлях неякісних підручників

 

Колишню посадовицю Миколаївської обласної державної адміністрації та двох директорів підприємств-постачальників підозрюють у розтраті 16 мільйонів гривень на закупівлях неякісних електронних підручників.

Про це в четвер, 23 вересня, інформує пресслужба Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що упродовж 2017-2019 років директорка одного з департаментів облдержадміністрації, керівники комунальної та приватної компанії-постачальника уклали договір на отримання доступу до сервісів електронної школи та до використання підручників і посібників в електронному вигляді для учнів шкіл Миколаївської області.

Так, відповідно до офіційної документації, закуплені послуги не відповідали технічним вимогам і функціональним даним. Посадовці підписали документи не перевіривши це на підставі чого були перераховані кошти з бюджету.

Під час розслідування з’ясували, що більша частина відділів освіти області взагалі не використовували придбані електронні сервіси через невідповідність навчальній програмі.

Також було встановлено, що електронні посібники були позбавлені функціоналу – не містили мультимедійних та інтерактивних функцій, що було заявлено у вимогах під час придбання, а являли собою скановані варіанти підручників.

Зазначається, що ці дії завдали збитків бюджету області майже на 16 мільйонів гривень.

Читайте також:
“Піде в суд і відновиться”: у Миколаєві не звільняють викладача, що називає українську “блювотою” і шанує “русский мир”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна