Київрада призначила колишнього голову ГУ Нацполіції Крищенка заступником Кличка

 

У четвер, 23 вересня, Київська міська рада підтримала призначення заступником голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень екскерівника поліції Києва Андрія Крищенка.

Як передає “Укрінформ”, відповідне рішення підтримав 91 депутат із 99 присутніх у залі.

“Ви знаєте Андрія Євгенійовича як патріота, справжнього бійця за Україну і професіонала з принципами. Він понад п’ять з половиною років очолював столичну поліцію в непростий час і в непростих умовах. Від реформування міліцейської системи в сучасну поліцію до забезпечення правопорядку в столиці під час різних подій і заходів. Переконаний, такі досвідчені люди повинні працювати на благо нашого міста і його громади”, – сказав міський голова Віталій Кличко.

Генерал поліції Андрій Крищенко на посаді заступника голови КМДА відповідатиме за питання муніципальної безпеки, цивільного захисту, надзвичайних ситуацій, територіальної оборони та взаємодії з правоохоронними органами.

“Безпека сьогодні – це базова потреба громадян. Маючи великий досвід з цього питання, практичний, роки роботи в правоохоронній системі, я думаю, я зможу забезпечити високий рівень координації і високі результати у цих сферах”, – зазначив Крищенко.

Нагадаємо, 11 серпня начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко подав рапорт про відставку, який задовольнили. Він перебував на цій посаді з 15 грудня 2015 року.
До квітня 2014 року Крищенко очолював підрозділ Кіровоградського УБОЗу, надалі став керівником міліції в місті Горлівка Донецької області. 14 квітня 2014 року він був одним з тих, хто обороняв будівлю Горлівського управління міліції при спробах захоплення його проросійськими сепаратистами. Захищаючи прапор України, зазнав важких поранень.
Із 10 липня 2014 року Крищенко певний час працював т.в.о керівника Слов’янської райдержадміністрації на Донеччині.

Читайте також:
Геращенка призначили радником міністра Монастирського в МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна