Уряд запровадить обов’язкову вакцинацію для держслужбовців і вчителів, – Ляшко

Кабінет Міністрів пропонує почати впровадження обов’язкових профілактичних щеплень від COVID-19.

Як передає “Еспресо”, про це у середу, 22 вересня, заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час засідання уряду.

“Пропонуємо почати впровадження обов’язкових профілактичних щеплень від COVID-19, зокрема для співробітників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади і їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій”, – сказав урядовець.

Міністр пояснив, що такий підхід передбачений ст. 12 ЗУ “Про захист населення від інфекційних хвороб“, відповідно до якої працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників або розповсюдження ними інфекційних захворювань, підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних хвороб.

Ляшко також наголосив, що Європейський суд з прав людини у квітні 2021 року підтвердив: обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною у демократичних спільнотах і не суперечить конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Читайте також:
Вся Україна з 23 вересня переходить у “жовту” зону карантину

98% госпіталізованих в Україні COVID-хворих – невакциновані, – головний санлікар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна