У Xiaomi запевнили, що не цензурують інформацію на смартфонах свого виробництва

Компанія Xiaomi заявляє, що її пристрої не цензурують інформацію користувачів.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії, яку отримала “Новинарня“.

“Пристрої Xiaomi не піддають цензурі комунікацію користувачів – ні вхідну, ні вихідну”, – наголошується в заяві.

“Компанія Xiaomi ніколи не обмежувала та не обмежуватиме і не блокуватиме будь-яке особисте використання користувачами наших смартфонів, зокрема пошук, виклики, перегляд вебсторінок або використання стороннього програмного забезпечення для зв’язку.

Xiaomi повністю поважає і захищає законні права всіх користувачів. Xiaomi дотримується Загального регламенту про захист даних Європейського Союзу (GDPR)”, – запевняють у компанії, яка є одним із найбільших виробників смартфонів у світі.

Як писала “Новинарня“, раніше міністерство оборони Литви рекомендувало споживачам уникати купівлі китайських смартфонів Xiaomi та позбутися вже куплених. Згідно з доповіддю Національного центру кібербезпеки міністерства оборони Литви, флагманські смартфони китайського гіганта мають вбудовану здатність виявляти і цензурувати такі терміни, як “Вільний Тибет”, “Хай живе незалежність Тайваню” або “рух за демократію”.

Читайте також:
Компанія Xiaomi почала блокувати свої смартфони в окупованому Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна