Стало відомо, коли Венеційська комісія надасть висновок щодо законопроєкту про олігархів

 

Висновок щодо законопроєкту про протидію впливу “олігархів” від Венеційської комісії буде готовий у грудні 2021 року.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться  у листі від голови комісії Джанні Букіккіо, адресованому голові Верховної Ради Дмитрові Разумкову.

“Венеційська комісія підготує висновок щодо імплементації під час своєї 129 пленарної сесії 15-16 грудня 2021 року”, – мовиться у листі.

Відповідно до порядку денного засідання Верховної Ради на 23 вересня, законопроєкт №5599 розглядатимуть першим (друге читання).

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 2 червня вніс до Верховної Ради законопроєкт “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Згідно з документом, достатніми для включення Радою національної безпеки і оборони особи до реєстру олігархів є будь-які три з чотирьох умов: значний вплив на ЗМІ, участь у політичному житті, бенефіціарне володіння компанією-монополістом і статки понад 1 млн прожиткових мінімумів (близько $83 млн за поточним курсом).

Рішення РНБО буде підставою для включення олігархів до реєстру. РНБО формуватиме і вестиме реєстр, а також забезпечуватиме відкритий цілодобовий доступ до нього. Відомості до реєстру вноситимуть не пізніше трьох днів з дня набрання чинності відповідним рішенням РНБО.

1 липня 275 народних депутатів на позачерговому пленарному засіданні парламенту проголосували за законопроєкт про деолігархізацію в першому читанні.

Читайте також:
Комітет Ради рекомендував ухвалити в другому читанні законопроєкт про олігархів. Один нардеп виступив “проти”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна