На адмінмежі з окупованим Кримом прикордонники затримали сепаратиста із медалями від окупантів. ФОТО

 

На адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом у Херсонській області прикордонники затримали громадянина України, що підтримував російську владу на півострові та входив до незаконних збройних формувань.

Про це в середу, 22 вересня, інформує пресслужба Херсонського прикордонного загону в фейсбуці.

“Учора у контрольному пункті в’їзду-виїзду “Каланчак” прикордонники виявили громадянина України, який входить до так званої організації “союз ветеранов свободного полка народного ополчения Республики Крым”, – йдеться в повідомленні.

Мова про чоловіка 1957 року народження. Він прямував із тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму на материкову частину України.

Під час огляду його речей виявили медалі “За заслуги перед вітчизною”, “За захист Криму”, “5 років Кримській весні”, “Кримська весна”, які він отримав у 2014-2018 роки, та “завізовані” підписами президента РФ і представниками так званої “влади” Криму.

Фото: пресслужба Херсонського прикордонного загону

Чоловік мав посвідчення учасника так званої кримської регіональної громадської організації “союз ветеранів свободного полку народного ополчення Республіки Крим”.

Фото: пресслужба Херсонського прикордонного загону

Під час перевірки прикордонники з’ясували, що він брав активну участь у діяльності незаконних збройних формувань на території півострова, заворушеннях та нападах з метою захоплення українських державних організацій.

Читайте також:
На Херсонщині затримали експосадовця МВС, якого підозрюють в причетності до вбивств на Майдані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна