СБУ повідомила про підозру тещі Шарія

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру одній із керівниць проросійської «Партії Шарія». За попередніми даними, вона займалася підробкою документів про «купівлю» цієї політичної сили та про обрання її «очільників».

Про це в п’ятницю, 24 вересня, повідомив пресцентр СБУ.

За даними з соцмереж, ідеться про тещу Анатолія Шарія – Аллу Бондаренко, матір його дружини Ольги.

Підозру оголошено за ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України («підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців»).

У спецслужбі заявили, що СБУ має аргументовані докази причетності вказаної особи до підробки документів про перереєстрацію політичної партії «Об’єднана Україна» у політичну партію «Партія Шарія». Більше того, зловмисниця фальсифікувала протоколи засідань «політичної сили», що дозволило «обрати потрібних керівників партії».

В СБУ нагадали, що раніше Віктор Шарій, на якого зареєстровано «Партію Шарія», заявив, що не має жодного відношення до діяльності даної «політичної сили» і лише дав нотаріальну згоду на використання в ній свого прізвища. Він зробив це за грошову винагороду у $500.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. СБУ продовжує слідство і встановлює коло інших осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності.

Заходи із викриття зловмисників проводилися Департаментом захисту національної державності, Головним управлінням СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, проросійському блогеру Анатолію Шарію СБУ ще в лютому 2021 року повідомила про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян. Шарій, якого оголошено в розшук, і надалі переховується за кордоном. 20 серпня Рада нацбезпеки і оборони ввела санкції проти Шарія та ін.

Читайте також:
Литва відмовила в позові Шарія, йому доведеться залишити ЄС, – Фейгін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна