Сполучені Штати можуть удвічі підвищити квоту з прийому біженців

 

Держдепартамент США спрямував до Конгресу звіт із рекомендацією підвищити кількість біженців, яких країна може прийняти впродовж одного року, до 125 тисяч осіб.

На даний момент ця кількість становить 62,5 тисячі, нагадує УНІАН.

Поточний показник встановив чинний президент США Джо Байден – після критики за відмову підвищувати квоту, встановлену його попередником Дональдом Трампом.

“У звіті Конгресу рекомендується підвищити цільовий показник прийому біженців з 62,5 тис. у 2021 фінансовому році до 125 тис. у 2022 фінансовому році, щоб задовольнити потреби, спричинені гуманітарними кризами по всьому світу“, – йдеться в повідомленні Держдепу.

У зовнішньополітичному відомстві США також наголосили, що програма прийому біженців “має критичне значення для зовнішньої політики і національної безпеки” США, а також “відображає споконвічні американські цінності“.

Під час свого президентства попередній очільник держави Дональд Трамп встановив квоту в розмірі 15 тисяч біженців на рік. Це була найменша кількість у сучасній історії Сполучених Штатів.

Байден підвищив її до 62,5 тисяч, проте до кінця цього бюджетного року, який у США завершується 30 вересня, число прийнятих біженців не досягне такої кількості, навіть незважаючи на прийом утікачів з Афганістану.

У вересні відправка афганських біженців у США була припинена через спалах кору серед прибулих в країну. Напередодні американський контингент на авіабазі Рамштайн у Німеччині повідомив, що вакцинував біженців від кору, свинки, краснухи і вітряної віспи.

Читайте також:
Дід держсекретаря США Блінкена емігрував із Києва, а вітчим пережив Голокост

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна